Musicallicenties

Zin om een musical op te voeren? Super, doe via ons formulier een aanvraag om te controleren of de rechten vrij zijn voor de speelperiode die jij in gedachten hebt. Onderstaand stappenplan zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan!

1. Zijn de rechten vrij? Vul het formulier in en vraag toelating tot opvoering. Soms worden de rechten geblokkeerd voor een bepaalde periode omdat er reeds een professionele producent de musical uitvoert, of omdat de musical nog op Broadway of de Westend speelt!

2. Rechten zijn vrij? Ga je akkoord met de tarieven en voorwaarden? Dan maken we een opvoeringslicentie. Bij ondertekening dienen professionele producenten al een voorschot op de auteursrechten te betalen! Hou daar rekening mee. 

3. We spreken af wanneer je de partituren wenst te ontvangen. We versturen alle materialen sowieso pas nadat je de waarborg betaald hebt, dus zorg ervoor dat die steeds tijdig op onze rekening staat.

4. Partituren ontvangen? Tijd om te spelen! Telkens op het einde van een maand, dien je de borderellen van de opvoeringen die in die maand hebben plaatsgevonden naar ons door te sturen. Op basis van deze inkomsten berekenen wij de auteursrechten. 

5. Laatste voorstelling afgelopen? Stuur dan alle partituren en de laatste borderellen door, vervolgens maken we de eindfactuur. Dit is de som van de auteursrechten + de materiaalhuur + port- en administratiekosten - het voorschot - de waarborg (indien we alle materialen in goede staat hebben terug ontvangen).  


  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x