Sinterklaasspecial

Voor de gelegenheid lijsten we voor de liefhebbers enkele leuke Sinterklaas-toneelstukken op!

6 december 2019

Ontdek deze leuke Sinterklaas-toneelstukken!

We hebben op deze 6de december een kleine selectie gemaakt van enkele leuke theaterteksten over Sint en Piet. Het gaat om recente en minder recente stukken die allemaal werden uitgegeven door ALMO. Werd je interesse gewekt en wil je graag eens lezen? Dat kan bij de Theaterbib van OPENDOEK

'Saaie Piet' - Mario Garcia


Muzikale komedie // 2 tot 14 dames - 1 tot 14 heren - 2 meisjes // Alternatieve bezetting mogelijk

Saaie Piet heeft een hekel aan kinderen. Daarom wil ze geen cadeaus meer rondbrengen en blijft ze liever alleen achter in het kasteel van Sinterklaas. Zo kan ze rustig op zoek naar een andere job. Uitgerekend dit jaar blijven de andere pieten maar treuzelen om te vertrekken. Als ze bijna weg zijn, komen twee moeders en hun dochters Fleur en Noor de boel op stelten zetten. Het wordt een heel vervelende nacht voor Saaie Piet als Noor achterblijft in het kasteel. Hierdoor merkt ze niet dat er inbrekers in het kasteel rondlopen. Ze hebben het gemunt op het grote boek van Sinterklaas, maar waarom? Ondertussen eist Noor alle aandacht op van Saaie Piet. Zal Noor onze Saaie Piet kunnen opvrolijken? Kunnen ze samenwerken om de inbrekers te klissen?

'Saaie Piet' werd voor het eerste opgevoerd op 16 november 2018 door Explosief vzw (© Explosief vzw)

'S.O.S. Sint' - Brik Van Dyck


Komedie // 3 dames - 5 heren - 2 meisjes - 2 jongens 

De oudjes Felix, Tuur, Jeanine en André wonen al jaren samen in een rusthuis, waar ze stevig onder de knoet worden gehouden door zusters Desirée en Priscella. De lichtpuntjes in hun leven zijn de regelmatige bezoekjes van hun kleinkinderen. Wanneer echter een verloren gelopen  Zwarte Piet hen komt vertellen dat die goede oude Sint spoorloos is verdwenen en het grote kinderfeest in het water dreigt te vallen, besluiten de oudjes om nog één keer in hun leven alles uit de kast te halen.

S.O.S. Sint werd voor het eerst opgevoerd in november 2012 in het Stadsmagazijn Antwerpen.
(© Stadsmagazijn)

'Sinterklaas wordt bestolen' - Daniël Quintens


Muzikale eenakter // 17 kinderen

Twee jonge boefjes hebben sinterklaas aangevallen en bestolen in het bos. De directeur van de school roept alle kinderen samen. Hij vertelt hun, het slechte nieuws. De kinderen beginnen allerlei plannen te maken om die twee dieven te vangen. Iedereen wordt ingeschakeld: het leerlingen parlement, de groene ridders, het anti pestcomité, enz... Dat de dieven ook uit hun eigen omgeving kunnen komen hebben ze over het hoofd gezien? Of niet soms ... ? 

'De ontvoering van Sinterklaas' - Fons Vinck


Eenakter // 10 kinderen 

Wat een vreselijke ramp. Zwarte Piet is in alle staten want Sinterklaas is nergens meer te vinden. De agent weet ook geen raad maar volgt een spoor. Gelukkig vinden een paar kinderen Fran, de pop van Sinterklaas. Als er een ster naar beneden valt komt Fran tot ieders verbazing plots tot leven. Zij vertelt dat Sinterklaas ontvoerd werd door de directeur van het grote speelgoedmagazijn. Die wil al het speelgoed verkopen en zo schatrijk worden. Maar dan heeft hij onze vrienden onderschat. Ook Snip en Snap, de handlangers van die Meneer Kaasa worden overrompeld. Alles wordt dus toch nog tot een goed einde gebracht.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x